Permanent  Make-up

Permanent Make-up komt met de Derma Medical opnieuw op een hoger niveau. Geavanceerde techniek, hoog bedieningsgemak, optimale resultaten en de kortere hersteltijd garanderen een groot gebruiksgemak en tevreden klanten.
Ecuri Permanent Make-up is dé manier om er perfect uit te zien. In zwembad of sauna, huilen of lachen, Permanent Make-up blijft perfect onder alle omstandigheden. Met een flinterdunne naald wordt een speciaal, veilig pigment vlak onder het huidoppervlak aangebracht. Anders dan bij tatoeage, wat levenslang zichtbaar blijft, wordt Permanent Make-up langzaam lichter.

Voorbeelden

De foto’s zijn niet bewerkt en komen direct vanuit de camera, wel zo eerlijk!

Lessen bij Mali

Brow stylist Mali geeft sinds 2016 ook lessen bij Irma Hulscher, hiermee wilt ze haar kennis en specialisatie delen met andere professionals.Voor vragen over de masterclasses en trainingen kunt u contact opnemen met Mali of via de contact pagina van Academie PMU Irma Hulscher.

Veel gestelde vragen

Permanente Make-up is een pigment aanbrengen vlak onder het huidoppervlak. Door middel van een steriele ultradunne naald die snel op ene neer gaat wordt er een huidvriendelijke vloeistof (pigment) in de huid gebracht. Wij van PMU Praktijk Annick maken alleen gebruik van goedgekeurde pigmenten.
– Permanente make-up is geschikt voor vrouwen en mannen.
– Ook zeer geschikt voor personen met een gevoelige en/of allergische huid
– Als u geen tijd heeft, of wilt maken om u op te maken.
– Wanneer u dunne of geen wenkbrauwen heeft.
– Als u smalle lippen, vage contour lijnen of geen strakke liplijn heeft.
– Sportieve mensen die er toch verzorgd uit willen zien.
– Wanneer u verzorgd uit bed wilt stappen.
– Voor mensen met een allergie bij gewone make-up.
– U slechtziend bent, bril of lensdrager bent en het lastig is om u zelf op te maken.
– Wanneer u na een operatie littekens willen laten camoufleren.
– Wanneer u veel sport, zeker wanneer u veel zwemt.
– Wanneer u frequent naar de sauna gaat.
Voor we starten met de pigmentatie zal er eerst een informed consent (vragenlijst) samen met u door genomen worden. Vervolgens wordt de gewenste eyeliner of wenkbrauw getekend. Dan gaan we samen de kleur bepalen en zetten we de eventuele verdoving. Hierna kan de pigmentatie beginnen. De eerste behandeling zal in totaal ongeveer 1.5 tot 2 uur duren. Dit is inclusief voorgesprek etc. Vlak na de eerste behandeling is de kleur altijd donkerder dan het uiteindelijk eindresultaat, omdat de kleur zich nog moet ontwikkelen als gevolg van het huidvernieuwingsproces. Na de behandeling krijgt u een formulier mee waarop de nazorginstructies staan. U krijgt een after care crème mee naar huis. De eerste paar dagen mag u niets gebruiken op de gepigmenteerde huid (behalve bij de behandeling van de lippen). Na 6 á 8 weken komt u terug voor de nabehandeling. Deze tweede behandeling is noodzakelijk voor een goed eindresultaat en om eventuele afstotingen van het pigment weer op te vullen. Na de tweede behandeling is het resultaat op zijn best. Deze tweede behandeling zal ongeveer een 1 uur in beslag nemen.
Een behandeling is niet gevoelloos maar iedereen reageert er anders op, wij hebben een aangename behandeltechniek en gebruiken in overleg een veilig verdoving waardoor de behandeling vrijwel pijnloos is.
De meeste permanente make-up blijft gemiddeld 1 tot 5 jaar zitten. Afhankelijk van de plaats van de PMU, de behandeling en de huid zal de pigmentatie in de loop van de tijd gaan vervagen. Dit komt mede door de natuurlijke cel vernieuwing en het invloed van Uv-licht. Tevens is de huid van ieder individu weer anders. Wij geven het advies om ieder jaar terug te komen voor een Touch up behandeling, hierdoor blijft uw permanente make-up mooi van kleur en vervaagd het niet naar niets.
Bij elke behandeling wordt er nieuwe steriele naald gebruikt. De naald word vlak voor de pigmentatie uit de steriele verpakking gehaald. Ook bij de tweede en derde behandeling word er wederom een nieuwe naald gebruikt. Wij zij GGD gecertificeerd en werken uitsluitend volgens de richtlijnen van de GGD.
Minimaal 24 uur van te voren geen alcohol nuttigen. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment minder goed zal hechten. Ruim 24 uur voor de behandeling geen bloedverdunners gebruiken (o.a. aspirines). Overleg eventueel met uw arts omtrent het eventueel overslaan van de medicatie. Pijnstillers zoals paracetamol mogen wel genomen worden.
Afhankelijk van de behandeling en de huid kan er een eventuele zwelling optreden , maar deze verdwijnt meestal binnen 24 uur. U kunt u dagelijkse activiteiten gewoon hervatten na de behandeling.
Op het oog lijkt permanente make-up het zelfde als tatoeëren. Het grote verschil zit hem in het gebruik van de naalden en het pigment en de diepte van het ingebrachte pigment. Permanente make-up gaat tot de eerste huidlaag en bij tatoeëren gaat men in de derde huidlaag. Doordat bij tatoeage de naald dus dieper gaat wordt de pigment ingekapseld door vetcellen en zal deze dus bijna niet meer vervagen. Het grote voordeel bij permanente make-up is juist dat het vervaagd zodat het na verloop van tijd nog aangepast kan worden.